EAT THE WORLD WITH EMERIL LAGASSE

Hjälpte Amazon Prime att filma det första avsnittet av Eat the World där kocken Emeril Lagasse tillsammans med Marcus Samuelsson besöker Sverige. Fantastiskt spännande och kul uppdrag.

Just nu kan man tyvärr endast se serien från USA, förhoppningsvis kommer den inom kort även till Sverige.

'Join the adventure as celebrated chef Emeril Lagasse embarks on a food-fueled global exploration. Emeril hits the road with his best friends and biggest chefs in the world to discover popular food movements and local culinary traditions.'


NY FILMPRODUKTION – FARANG

Till vänster ovan Farang-Kim en Sony FS700+7Q Odyssey på bom. Till höger ser man Joacim rigga till vänster och Hans sitter och gömmer sig till höger, dock redo och med ljud-bommen i högst hugg. 

Vi använde oss av två st ARRI LED, Chimera-segel, Rhino slider och OmniTurntable. Plus en massa C-stands och annat nödvändigt. Till intro-scenen monterade vi kameran på en slider från Rhino och använde oss av lokalens befintliga ljus. Dagsljuset stängdes ute med hjälp av svarta soppåsar för takfönstren.

Se filmen nedan.


HASSELBLAD

Gjorde en liten filmsnutt med min bäbis. Med lite tur så kommer det snart in ett nytt objektiv under veckan... spännande grejer på gång!

NY BILDSERIE – GMT MAGAZINE

Åtta färska bilder levererade till GMT Magazine.
Vill skicka ett stort tack till Nymans Ur och Bo Berggren Urhandel nere på Biblioteksgatan som gjorde denna fotografering möjlig.

Fler "hand-bilder" finns att spana in i min portfolio.

Mega-tack till superhandmodellerna Ola och Pamela.

FILMUPPDRAG BUDAPEST

Tillsammans med vinbaren Gaston NK/G:a stan reste vi ner ett par dagar till underbara Budapest. Gjorde en liten film på härligheten, kolla nedan. 

Vinscenen i Budapest är i full blomning och finns i många olika skepnader, från trendiga klubbar till "ruinbarer" i gamla uttjänta rivningskåkar. Och klientelet är blandat - här trängs vinproffsen med 20-plussarna. Gaston har besökt Budapest och botaniserat i utbudet. Här är våra bästa tips på ställen du inte får missa: vinbarer, resrauranger och kaféer.

Behind the scenes, Restaurant Frantzén

Liten snabbtitt på hur vi producerade Restaurant Frantzéns senaste rulle.

Filmen ljussattes primärt med två stycken ARRI L7-C, Chimera hjälpte till att diffusera ljuset.

Till de rörliga scenerna monterades kameran på en DJI Ronin.

För närbilderna på maten monterades kamera på en Omni slider, maten snurrades på en turntable-apparat. Sony FS700 med extern recorder Odyssey 7Q för att kunna spela in i 4K. Objektiv Canon 100mm/2.8 Makro och ett Sony 50mm-objektiv till Ronin-scenerna.