ALLT OM VIN – BOTVIDSSON GOES PIEMONTE

Förra året hängde jag med på en helt fantastisk liten Piemonte-tour med Gaston vin som man till vardags hittar nere i G:a Stan, Stockholm.

Vi stannade till i den ikoniska lilla vin-byn Barolo och träffade den ännu större vinikonen Maria Teresa Mascarello. Det togs ett par hundra bilder och ett par stycken finns att hitta i det senaste numret av magasinet Allt om vin.

Måste till Italien snart igen...

FOTOGRAFERING – AV FRANTZÉN CATERING

Ny kampanj för AvFrantzén. Två fotografier på sex timmar, skulle vi klara det?
Mat-stylist Niklas Hansen, AD Stefan van der Kwast Gissberg.

UTRUSTNING

Bilder under retuschering i detta nu... publiceras inom kort.
Under tiden spana in bts-filmen nedan filmad och klippt av Stefan vdKG.

Niklas som stajlar bilderna

Stefan, A6500 och pile of the day

FRANTZÉN 2017 – BEHIND THE SCENES

Restaurant Frantzén har flyttat till Klara Po... förlåt – Klara Norra Kyrkogata 26, helt fantastiskt imponerande bygge där vi fotograferad de nya pressbilderna.

Nedan en trevlig BTS-film av Stefan van der Kwast Gissberg.

This is a short behind the scenes film from when me and Martin Botvidsson shot som press photos for restaurant Frantzén

Utrustning vi använde var lite blandad, till de tre matbilderna åkte flaggskeppet fram – Hasselblad H5D Multishot 50. Blixtljuset mjukades upp med Profotos pytte pytte minsta RFi Softbox 1x1.3' med RFi Softgrid 50° 1x1.3' + RFi Flat Front Diffuser 1x1.3' och för skuggpartierna i bilderna användes Multispot+Dedolight® DP-1 Attachment plus lite annat lull lull att reflektera/flagga av med. Bilderna matades in i datan via Hasselblads mjukvara Phocus. 

IMG_3240 copy.jpg
Queen bay scallop from Iceland & arctic trout with its own roe washed in rice wine

Queen bay scallop from Iceland & arctic trout with its own roe washed in rice wine

"Satio tempestas"

"Satio tempestas"

6 types of confections

6 types of confections


Till de övriga bilderna körde vi Canon 5DS med 16-35mm samt 24-70mm med ett undantag – loungen som är Hasselblad H5D-MS50 (Bild 1). Befintligt ljus på samtliga.

Lounge

Lounge

Entré

Entré

The restaurant

The restaurant

The restaurant

The restaurant

Vi tog ett gäng bilder till, återkommer i frågan...

EAT THE WORLD WITH EMERIL LAGASSE

Hjälpte Amazon Prime att filma det första avsnittet av Eat the World där kocken Emeril Lagasse tillsammans med Marcus Samuelsson besöker Sverige. Fantastiskt spännande och kul uppdrag.

Just nu kan man tyvärr endast se serien från USA, förhoppningsvis kommer den inom kort även till Sverige.

'Join the adventure as celebrated chef Emeril Lagasse embarks on a food-fueled global exploration. Emeril hits the road with his best friends and biggest chefs in the world to discover popular food movements and local culinary traditions.'


NY FILMPRODUKTION – FARANG

Till vänster ovan Farang-Kim en Sony FS700+7Q Odyssey på bom. Till höger ser man Joacim rigga till vänster och Hans sitter och gömmer sig till höger, dock redo och med ljud-bommen i högst hugg. 

Vi använde oss av två st ARRI LED, Chimera-segel, Rhino slider och OmniTurntable. Plus en massa C-stands och annat nödvändigt. Till intro-scenen monterade vi kameran på en slider från Rhino och använde oss av lokalens befintliga ljus. Dagsljuset stängdes ute med hjälp av svarta soppåsar för takfönstren.

Se filmen nedan.


HASSELBLAD

Gjorde en liten filmsnutt med min bäbis. Med lite tur så kommer det snart in ett nytt objektiv under veckan... spännande grejer på gång!